Cervikal Spinal Stenos eller Ryggmärgen i kläm i nacken

Mjuka Halstabletter av ingefära, citron och honung

Av Susanne Nietula Edenvik - 2017-02-18 14:50


Utan socker och tillsatser.
AIP mjuka hemmagjorda "Halstabletter" eller som "gelégodis".


Mjuka Halstabletter av ingefära, citron och honung  


Ingredienser:
50-100 g eko ingefära (beroende på hur starka halstabletter du vill ha)
1 st eko citron
2 dl vatten
3-4 msk honung närproducerad
4 msk gelatinpulver av nöt



Skala och riv ingefäran fint. Koka upp ingefäran med vattnet, låt sjuda i 20 minuter.
Låt svalna till under 40°.
Riv i det gula på citronskalet och pressa i saften ur citronen.
Rör ner honungen.
Rör i gelatinet och rör några minuter tills det har löst upp ordentligt. Det ska vara rinnigt.

Häll upp i en form eller isbitsform och låt stelna i kylskåpet ett par timmar minst, gärna längre. Skär rutor.

Gelatinpulver skickar jag efter från iHerb http://se.iherb.com/pr/great-lakes-gelatin-co-beef-hide-gelatin-collagen-joint-care-unflavored-16-oz-454-g/52775 eftersom jag inte har hittat det i Sverige. Gelatin är rik på aminosyror och hjälper att läka tarmen och är i längden smärtlindrande.


Ingefära, citron och honung är bra för halsen.

Blir starkt och gott!
Mjuka Halstabletter av ingefära, citron och honung  
Jag äter nu AIP = Autoimmun Protokoll Paleo kost. Med mål att läka ut autoimmuna sjukdomar.
Mitt mål är att läka tarmen, psoriasis, trötthet och hjärntrötthet mm. Jag vill bli friskare!

#AIP #autoimmunprotokollpaleo #striktpaleo #läkatarmen #autoimmunasjukdomar #autoimmun #psoriasis #hjärntrötthet #hjärndimma #trötthet #gelatin #smärtlindring #ingefära #citron #halstabletter

 
 
it_is/Anette

it_is/Anette

18 februari 2017 15:24

Tack för receptet, jag blev jätte intresserad o ska helt klart prova att göra dessa jag med. Har provat Vicks citron/ingefära o gillar smaken. Men kan jag göra egna, nyttigare, själv så jätte gärna.

Hoppas du har en trevlig helg :)

http://itismadeby.bloggplatsen.se

Susanne Nietula Edenvik

18 februari 2017 20:56

Ja prova :) Dessa blir dock mjuka, geléiga men nyttigare.
Lycka till :) o trevlig helg!

 
Ingen bild

siggeboda

25 februari 2017 16:54

Jag provade detta men det blev så starkt att man inte ens kan suga på det på en liten hörna :)

Susanne Nietula Edenvik

26 februari 2017 10:23

Hej. Jag är van med höga doser ingefära bl.a Jag gillar när det är jättestarkt. Prova med mindre ingefära om du tycker det blir förstarkt. Om jag vore dig skulle jag ta o värma upp de du gjort och späda ut de så att det blir svagare :) Tack för feedback! Jag har ändrat lite i receptet nu :)

 
Rp

Rp

9 april 2017 09:22

Jättebra och gott! Enkelt och AIP! Det blir man glad av😊
Trixade lite själv med receptet efter vad jag ansåg vara OK i AIP. Färskpressad eko Apelsin och sildade bort citron cesten och fruktköttet från pressningen. Smarrigt!
Min son ville ha cokossocker på och då smälte alltihop

http://Blogg

Susanne Nietula Edenvik

16 maj 2017 16:28

Kul att ni gillade det :) Visst är det roligt att experimenter =)))))

 
Ingen bild

Annie

27 december 2017 21:39

Hur länge håller sig dessa? Ska dom förvaras i kyl? Detta måste jag testa :-) Men det bästa är väl om inte ingefäran värms över 60grader för att behålla mesta näringen?

Susanne Nietula Edenvik

2 januari 2018 08:31

Jag torkade mina halstabletter så jag har de fortfarande kvar. Jag förvarar de i en glasburk i rumstemperatur. Angående ingefära och uppvärmning är det lite komplext. Här kan man läsa mer vad Zarah Öhberg skrivit: https://kurera.se/expertpanelen/forstors-nyttigheterna-i-ingefara-om-den-upphettas/
Lycka till Annie :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards